AKSARAY BELEDİYESİ, TİMUR SARRAFOĞLU İLKOKULU’NDA SU TASARRUFU BİLGİLENDİRMESİ YAPTI
Aksaray Belediyesi tarafından Timur Sarrafoğlu İlkokulu’nda öğrencilere yönelik su tasarrufu konusunda bilgilendirme çalışması gerçekleştirildi. Öğrencilere suyun günlük yaşam içindeki yeri ve kullanım alışkanlıkları hakkında bilgi verildi.
Programda, suyun doğada sınırlı bir kaynak olduğu, günlük hayatta fark edilmeden yapılan israfın uzun vadede oluşturabileceği sonuçlar ve suyun bilinçli kullanımının önemi anlatıldı. Evlerde muslukların açık bırakılmaması, diş fırçalarken suyun kapatılması, gereksiz su kullanımından kaçınılması gibi örnekler üzerinden bilgilendirme yapıldı. Okul ortamında ise lavaboların doğru kullanımı ve ortak alanlarda su tüketimine dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.
Bilgilendirme sürecinde öğrencilerin yaş gruplarına uygun bir anlatım dili kullanıldı. Görsellerle desteklenen anlatımlar sayesinde konunun daha anlaşılır hale gelmesi sağlandı. Etkinlik boyunca öğrencilerin anlatılan konulara ilgi gösterdiği, sorular yönelttiği ve verilen örnekler üzerinden görüşlerini paylaştığı görüldü.
Program kapsamında su tasarrufu konusunun günlük hayatla bağlantısı kurulurken, öğrencilerin bireysel davranışlarının su tüketimi üzerindeki etkisine dikkat çekildi. Küçük alışkanlıkların uzun vadede önemli sonuçlar doğurabileceği anlatıldı.
Bilgilendirme çalışmasının sonunda öğrencilere su tasarrufu temalı stickerlar hediye edildi. Ayrıca etkinliğe katılan öğrencilere belge verildi. Dağıtılan materyallerle, program sırasında paylaşılan bilgilerin öğrenciler tarafından hatırlanması ve günlük yaşamda uygulanması yönünde katkı sağlanması öngörüldü.
ASÜ’de kalite ve enerji yönetimi eğitimlerini tamamlayan person...
BAŞKAN DİNÇER: “RAMAZAN AYININ GÜZELLİKLERİNİ MİNİK YÜREKLERLE BUL...
ASÜ İslami İlimler Fakültesi iftar programında bir araya geldi
Aksaray Müteahhitler Birliği (AKMÜB) tarafından geleneksel hale ge...
AKSARAY TANITIM GÜNLERİ BAŞLIYOR 9 MART’TA BÜYÜK BULUŞMA
Dünyaca Ünlü Yazar Akif Manaf’a Doğayla Barış Ödülü
KAMBER DEMİR ANADOLU LİSESİ'NDE DEPREM TAHLİYE TATBİKATI
ÖNCE İFTAR, SONRA İLAHİ AKIMINA KATILDILAR”