TARIM GAZETECİLERİNDEN SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI

TARIM GAZETECİLERİNDEN SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI

TARIM GAZETECİLERİNDEN SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI

TARIM GAZETECİLERİNDEN SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI

BASIN BÜLTENİ

Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği (TAGYAD) olarak 2018 yılında yapılan milletvekili genel seçimleri öncesinde bir duyuru ile tarım ve gıda sektörünün en geniş biçimde TBMM'de temsil edilebilmesi için milletvekili aday listelerinde sektör temsilcilerine yer verilmesi gerektiğini savunmuştuk. Ancak ne yazık ki o dönemde bütün beklentilerimiz boşa çıktı.

 

Bu arada geçen zaman içinde hem bütün dünyada hem de Türkiye'mizde fazlasıyla acı dolu günler yaşandı. Fakat gerek pandemi ve daha sonra Ukrayna savaşı dolayısıyla ortaya çıkan hububat krizi gerekse yaşadığımız deprem felaketi hepimize tarım ve gıdanın ne kadar stratejik özellik taşıdığını bir kere daha hatırlatmış oldu. Şimdi ise hemen önümüzdeki günlerde çok yeni bir fırsat olduğunu düşünüyoruz.

Artık kamuoyu ile birlikte siyasi partilerimiz de sürekli tarım ve gıdadan söz etmeye başladı. Bu elbette çok anlamlı bir gelişme ama söz konusu söylemin mutlaka eyleme dönüşmesi gerekiyor. Bunun somut göstergesi de milletvekili aday listelerinde TARIM TEMSİLCİLERİNE seçilebilir sıralarda yer verilmesi olacaktır. Böyle bir tabloda, çiftçimizin sesinin daha gür çıkabilmesi, tarım ve gıda sektörümüzün de TBMM'de daha etkin biçimde yer alabilmesi mümkün hale gelecektir. Sonuç itibarıyla, siyasi partilerimizin söz konusu gerçekleri dikkate alacağına inanmak istiyor ve TARIM TEMSİLCİLERİNİN aday listelerinde seçilebilir sıralarda olmalarını önemle bekliyoruz.

Saygılarımızla,

Buket Saymanlı Apaydın

TAGYAD Yönetim Kurulu Üyesi



Barışa Adanan Bir Hayat: Akif Manaf Küresel Barış Ödülü’nü Aldı

Barışa Adanan Bir Hayat: Akif Manaf Küresel Barış Ödülü’nü Aldı

ASÜ’de kalite ve enerji yönetimi eğitimlerini tamamlayan personel...

ASÜ’de kalite ve enerji yönetimi eğitimlerini tamamlayan person...

BAŞKAN DİNÇER: “RAMAZAN AYININ GÜZELLİKLERİNİ MİNİK YÜREKLERLE BUL...

BAŞKAN DİNÇER: “RAMAZAN AYININ GÜZELLİKLERİNİ MİNİK YÜREKLERLE BUL...

ASÜ İslami İlimler Fakültesi iftar programında bir araya geldi

ASÜ İslami İlimler Fakültesi iftar programında bir araya geldi

AKMÜB ÜYELERİ İFTARDA BULUŞTU

Aksaray Müteahhitler Birliği (AKMÜB) tarafından geleneksel hale ge...

AKSARAY TANITIM GÜNLERİ BAŞLIYOR " 9 MART’TA BÜYÜK BULUŞMA"

AKSARAY TANITIM GÜNLERİ BAŞLIYOR 9 MART’TA BÜYÜK BULUŞMA

DÜNYACA ÜNLÜ YAZAR AKİF MANAF’A DOĞAYLA BARIŞ ÖDÜLÜ

Dünyaca Ünlü Yazar Akif Manaf’a Doğayla Barış Ödülü

KAMBER DEMİR ANADOLU LİSESİ'NDE DEPREM TAHLİYE TATBİKATI

KAMBER DEMİR ANADOLU LİSESİ'NDE DEPREM TAHLİYE TATBİKATI