YILBAŞI ÖNCESİ KURUYEMİŞ SATIŞ NOKTALARINA ZABITA DENETİMİ
YILBAŞI ÖNCESİ KURUYEMİŞ SATIŞ NOKTALARINA ZABITA DENETİMİ
YILBAŞI ÖNCESİ KURUYEMİŞ SATIŞ NOKTALARINA ZABITA DENETİMİ
Yılbaşı öncesinde artan alışveriş hareketliliğiyle birlikte gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla Aksaray Belediyesi zabıta ekipleri, kent genelinde faaliyet gösteren kuruyemiş satış noktalarına yönelik denetimler gerçekleştirdi. Halk sağlığının korunması ve tüketicilerin güvenli ürünlere ulaşabilmesi hedefiyle yapılan denetimler, farklı mahallelerde eş zamanlı olarak yürütüldü.
Denetimler kapsamında iş yerlerinde satışı yapılan kuruyemiş ürünlerinin tazeliği, ambalajlı ve açıkta satılan ürünlerin muhafaza koşulları, fiyat etiketleri, gramaj uygunluğu ve hijyen şartları kontrol edildi. Ayrıca iş yerlerinin ruhsat durumları, çalışanların kişisel hijyen kurallarına uyumu ve ürünlerin son kullanma tarihleri de titizlikle incelendi.
Zabıta ekipleri tarafından yapılan kontrollerde, özellikle yılbaşı döneminde tüketimi artan ürünlerin sağlıklı koşullarda satışa sunulmasının önemine dikkat çekildi. Denetimler sırasında mevzuata aykırı durum tespit edilen işletmelere gerekli uyarılar yapılırken, eksikliklerin giderilmesi için süre tanındı. Kurallara uygun faaliyet gösteren esnafa ise duyarlılıklarından dolayı teşekkür edildi.
Gerçekleştirilen denetimlerin temel amacının cezai işlem uygulamak değil hem esnafın hem de vatandaşların haklarını korumak olduğunu vurguladı. Gıda ürünlerinin güvenli koşullarda satışa sunulmasının kamu sağlığı açısından büyük önem taşıdığı belirtilirken, bu tür denetimlerin yıl boyunca periyodik olarak sürdürüleceği ifade edildi.
Vatandaşların alışveriş sırasında karşılaştıkları olumsuzlukları belediyenin ilgili birimlerine bildirebileceği hatırlatılırken, denetimlerin özellikle yoğun tüketim dönemlerinde daha da artırıldığı kaydedildi. Aksaray Belediyesi zabıta ekiplerinin, kent genelinde güvenli ve sağlıklı alışveriş ortamının sağlanmasına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.
ASÜ’DE AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İFTAR PROGRAMINDA BİR ARAYA GEL...
ASÜ’de akademik ve idari personel iftar programında bir araya g...
AKSARAY’DA “KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR” PROJESİ BAŞ...
AKSARAY’DA “KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR” PROJESİ BAŞ...
AKİF MANAF’A İSVEÇ’TEN “GLOBAL PEACE PRİZE” ÖDÜLÜ
AKİF MANAF’A İSVEÇ’TEN “GLOBAL PEACE PRİZE” ÖDÜLÜ
Hakan Darılmaz Ticaret Borsası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Hakan Darılmaz Ticaret Borsası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
BAŞKAN AKTÜRK’TEN AKSARAY’A SAĞLIK MÜJDESİ İKİ YENİ TESİS İÇİN İM...
BAŞKAN AKTÜRK’TEN AKSARAY’A SAĞLIK MÜJDESİ İKİ YENİ TESİS İÇİN ...
AKSARAY BELEDİYESİ SELÇUKLU KÜLLİYESİ’NDE KADİR GECESİNE ÖZEL PROG...
AKSARAY BELEDİYESİ SELÇUKLU KÜLLİYESİ’NDE KADİR GECESİNE ÖZEL PROG...
Aksaray Üniversitesi öncülüğünde Taşpınar halıları yeniden hayat ...
Aksaray Üniversitesi öncülüğünde Taşpınar halıları yeniden haya...
BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’DEN KADİR GECESİ MESAJI
BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’DEN KADİR GECESİ MESAJI


