-Vali Ali Mantı Gaziler ile birlikte Aksaray türküsünün klip çekimine katıldı

-Vali Ali Mantı Gaziler ile birlikte Aksaray türküsünün klip çekimine katıldı

-Vali Ali Mantı Gaziler ile birlikte Aksaray türküsünün klip çekimine katıldı

Aksaray İçin Çal-2 projesi kapsamında ‘Genç Osman’ Türküsünün klip çekimleri Aksaray’ın tarihi ve kültürel mekanlarında devam ediyor. Aksaray Valisi Ali Mantı Aksaraylı Gaziler ile birlikte ünlü türkünün bir bölümünü seslendirdi.

Osmanlı Padişahı IV.Murad’ın Bağdat seferinde yaşı küçük olduğu için orduya alınmayan ancak Aksaray’dan gizlice orduya katılarak Bağdat’ın fethi sırasında 17 yaşında iken şehit düşen Genç Osman için yakılan türkü Aksaray’da klip çekimine konu oldu.

Kayıkçı Kul Mustafa tarafından yazılan ve dilden dile türkü olarak söylene gelen Şehitler Serdarı ‘Genç Osman’ türküsü Aksaray İçin Çal-2 projesi kapsamında Vali Ali Mantı, Aksaraylı Gaziler ve sanatçıların katılımıyla kentin bir çok tarihi ve kültürel mekânlarında çekimleri yapılarak yeniden seslendirildi.

Vali Ali Mantı Aksaray Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda; vefatının 381. yıldönümü olan 24 Aralıkta yayınlanacak ‘Genç Osman’ türküsü için gaziler ile birlikte kamera karşısına geçti.

Türkü’nün bir bölümünü 15 Temmuz Milli İrade Meydanında tarihi valilik binası önünde gaziler ile birlikte seslendiren Vali Ali Mantı Aksaray İçin Çal -2 projesi kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan’dan bilgi alarak projede yer alan sanatçılara ve ekibe teşekkür etti.



TÜBİTAK BİLİM MERKEZLERİ KIŞ AKADEMİSİ 2026 İÇİN BAŞVURULAR AÇILDI

TÜBİTAK BİLİM MERKEZLERİ KIŞ AKADEMİSİ 2026 İÇİN BAŞVURULAR AÇILDI

ASÜ HİMAYESİNDE DÜZENLENEN ICECER 2025 KONFERANSI MADAGASKAR DA BA...

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) himayesinde ve IEEE sponsorluğunda düze...

ASÜ DE DÜZENLENEN PANELDE TYB NİN KURUCUSU D.MEHMET DOĞAN ANLIDI

Türkiye Yazarlar Birliği’nin kurucusu, mütefekkir-yazar merhum D. ...

TARİHE IŞIK TUTATACAK MEKANLARA YENİ YOLLAR AÇILIYOR

BAŞKAN DİNÇER; “II. KILIÇARSLAN KÖŞKÜ VE TÜRBESİ AKSARAY’IN TARİHİ...

ASÜ KALİTE KOMİSYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Kalite Komisyonu Toplantısı Rektörlük S...

MİLLİ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY ASÜ DE DÜZENLENEN KONFERANSTA ANI...

MİLLİ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY ASÜ DE DÜZENLENEN KONFERANSTA ANI...

OTİZM BOZUKLUĞU OLAN ÇOCUKLARA UYARLANMIŞ ATLETİZM PROGRAMI TÜBİTA...

“Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Çocuklara Uygulanan Uyarlanmış Atle...

HAMİDİYE KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA OTOPARK VE ŞARJ İSTASYONU ÇALIŞM...

BAŞKAN DİNÇER; “ŞEHİR MERKEZİNDE ULAŞIMI DAHA AKICI BİR YAPIYA KAV...