Aksaray İçin Çal-2 projesi kapsamında ‘Genç Osman’ Türküsünün klip çekimleri Aksaray’ın tarihi ve kültürel mekanlarında devam ediyor. Aksaray Valisi Ali Mantı Aksaraylı Gaziler ile birlikte ünlü türkünün bir bölümünü seslendirdi.
Osmanlı Padişahı IV.Murad’ın Bağdat seferinde yaşı küçük olduğu için orduya alınmayan ancak Aksaray’dan gizlice orduya katılarak Bağdat’ın fethi sırasında 17 yaşında iken şehit düşen Genç Osman için yakılan türkü Aksaray’da klip çekimine konu oldu.
Kayıkçı Kul Mustafa tarafından yazılan ve dilden dile türkü olarak söylene gelen Şehitler Serdarı ‘Genç Osman’ türküsü Aksaray İçin Çal-2 projesi kapsamında Vali Ali Mantı, Aksaraylı Gaziler ve sanatçıların katılımıyla kentin bir çok tarihi ve kültürel mekânlarında çekimleri yapılarak yeniden seslendirildi.
Vali Ali Mantı Aksaray Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda; vefatının 381. yıldönümü olan 24 Aralıkta yayınlanacak ‘Genç Osman’ türküsü için gaziler ile birlikte kamera karşısına geçti.
Türkü’nün bir bölümünü 15 Temmuz Milli İrade Meydanında tarihi valilik binası önünde gaziler ile birlikte seslendiren Vali Ali Mantı Aksaray İçin Çal -2 projesi kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan’dan bilgi alarak projede yer alan sanatçılara ve ekibe teşekkür etti.
BAŞKAN DİNÇER; “YEDİ YILLIK SÜREÇTE AKSARAY’IN İÇME SUYU ALTYAPISI...
BAŞKAN DİNÇER; “KENTSEL DÖNÜŞÜMDE VATANDAŞLARIMIZIN MEMNUNİYETİNİ ...
BAŞKAN DİNÇER; “MANEVİ GECELER, TOPLUMSAL BİRLİKTELİĞİMİZİ DAHA DA...
AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk ise Ihlara Vadisi’nin yal...
AKSARAY BELEDİYESİ, TİMUR SARRAFOĞLU İLKOKULU’NDA SU TASARRUFU BİL...
Etiket Bulundurmamanın Cezası Arttı.
BAŞKAN DİNÇER: “KALPLERDE RAHMET, TOPLUMDA BEREKET”
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Konferans Salonunda “Tarihi ve Strateji...