2. AKSARAY BİLİM FESTİVALİ ÇELİK KANATLAR GÖSTERİSİ İLE BAŞLAYACAK

2. AKSARAY BİLİM FESTİVALİ ÇELİK KANATLAR GÖSTERİSİ İLE BAŞLAYACAK

2. AKSARAY BİLİM FESTİVALİ ÇELİK KANATLAR GÖSTERİSİ İLE BAŞLAYACAK

2. AKSARAY BİLİM FESTİVALİ ÇELİK KANATLAR GÖSTERİSİ İLE BAŞLAYACAK

 

‘ÇELİK KANATLAR’ AKSARAY SEMALARINDA GÖSTERİ UÇUŞU YAPACAK

 

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde 15-16-17 Eylül tarihler arasında gerçekleşecek olan 2. Aksaray Bilim Festivali’nin “Jandarma Çelik Kanatlar” uçuş gösterisi ile start alacağını açıkladı.

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Valiliği ve TÜBİTAK’ın destekleriyle bu yıl 2’ncisi düzenlenen bilim festivaline 100’ün üzerinde ulusal ve uluslararası firmanın katılarak teknolojik ürünlerini sergileyeceğini söyledi. Bu yıl gerçekleşecek olan Bilim Festivalinin nitelik ve nicelik bakımından daha kapsamlı olacağını belirten Belediye Başkanı Dinçer, Festival açılışının Jandarma Çelik Kanatlar Uçuş gösterimi ile başlayacağı duyurdu.

 

Festival alanında 200 etkinlik çadırının yer alacağını bildiren Başkan Dinçer, “Etkinlik çadırlarımızda okul öncesi yaş grubundan başlayıp her yaştan ziyaretçiye hitap eden etkinlikler yapılacak. Ziyaretçilerimizi ülkemizin iftiharı olan bilim ve teknoloji üreten kurum ve firmaları ile bir kez daha buluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Aksaray Bilim Festivalinin; Belediye ölçeğinde yapılan Türkiye’nin en büyük festivali olduğunun altını çizen Başkan Dinçer, “Ülkemizde bu tür organizasyon yapan 3 belediyeden birisiyiz. Aksaray Belediyemiz ile birlikte bu festivali yapan diğer belediyeler Konya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Kepez Belediyesi” dedi.

 

Bu yıl festival etkinleri arasında ‘Proje ve Girişim Yarışması’ düzenlediklerini sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Dinçer, “Vatandaşlarımızın bilgi ve teknolojiye olan ilgilerini artırmak, gelecek nesillerimiz için bilimi somutlaştırmak için böyle bir yarışma düzenliyoruz” dedi.

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 15 Eylül Cuma günü başlayacak Bilim Festivalinin açılışında Jandarma Çelik Kanatlar Uçuş Gösteri Timinin gösteri sunacağını ve Festivalin bu gösterim ile başlayacağını ifade etti. Festivalin son gününde ise Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi ekibi Solo Türk’ün Aksaray semalarını renklendirecek.



TÜBİTAK BİLİM MERKEZLERİ KIŞ AKADEMİSİ 2026 İÇİN BAŞVURULAR AÇILDI

TÜBİTAK BİLİM MERKEZLERİ KIŞ AKADEMİSİ 2026 İÇİN BAŞVURULAR AÇILDI

ASÜ HİMAYESİNDE DÜZENLENEN ICECER 2025 KONFERANSI MADAGASKAR DA BA...

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) himayesinde ve IEEE sponsorluğunda düze...

ASÜ DE DÜZENLENEN PANELDE TYB NİN KURUCUSU D.MEHMET DOĞAN ANLIDI

Türkiye Yazarlar Birliği’nin kurucusu, mütefekkir-yazar merhum D. ...

TARİHE IŞIK TUTATACAK MEKANLARA YENİ YOLLAR AÇILIYOR

BAŞKAN DİNÇER; “II. KILIÇARSLAN KÖŞKÜ VE TÜRBESİ AKSARAY’IN TARİHİ...

ASÜ KALİTE KOMİSYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Kalite Komisyonu Toplantısı Rektörlük S...

MİLLİ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY ASÜ DE DÜZENLENEN KONFERANSTA ANI...

MİLLİ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY ASÜ DE DÜZENLENEN KONFERANSTA ANI...

OTİZM BOZUKLUĞU OLAN ÇOCUKLARA UYARLANMIŞ ATLETİZM PROGRAMI TÜBİTA...

“Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Çocuklara Uygulanan Uyarlanmış Atle...

HAMİDİYE KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA OTOPARK VE ŞARJ İSTASYONU ÇALIŞM...

BAŞKAN DİNÇER; “ŞEHİR MERKEZİNDE ULAŞIMI DAHA AKICI BİR YAPIYA KAV...