3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MÜNASEBETİYLE AKSARAY MİLLETVEKİLİ CENGİZ AYDOĞDU’NUN YAYIMLADIĞI MESAJ

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MÜNASEBETİYLE AKSARAY MİLLETVEKİLİ CENGİZ AYDOĞDU’NUN YAYIMLADIĞI MESAJ

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MÜNASEBETİYLE AKSARAY MİLLETVEKİLİ CENGİZ AYDOĞDU’NUN YAYIMLADIĞI MESAJ

“‘Önce insan’ diyen, insanı ‘yaratılmışların en şereflisi’ olarak gören bir geleneğin mensupları olan bizler, bu ülkede hiçbir ferdin kendisini yalnız, ötelenmiş, itilmiş hissetmesine, ayrımcılığa maruz kalmasına rıza göstermedik. Her konuda engelli kardeşlerimizin yanında yer almaya, onların hayatlarını kolaylaştırmaya gayret sarf eden bir geleneğin mensubu olduk. Engellerin bu kardeşlerimizin zihinlerinde ve uzuvlarında değil, onları eksik gören kalplerde olduğuna inandık.

Engelliliğin, bir sağlık meselesi olduğu kadar, aynı zamanda hukuki, sosyal ve ekonomik veçheleri de bulunan çok boyutlu bir konu olduğu unutulmamalıdır.

Engelli vatandaşlarımızın, hiçbir ayrım gözetilmeksizin sunulan imkânlardan yararlanabilmeleri, gurur verici başarılara imza atabilmeleri bizim için mutluluk kaynağıdır. Spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden iş dünyasına hayatın tüm alanlarında, bütün zorluklara rağmen, engelli kardeşlerimizin sergiledikleri mücadele, elde ettikleri başarılar ve gösterdikleri azim ve kararlılıklar takdire şayan olup bizlere güç ve ilham vermektedir.

Engelli kardeşlerimizin yetenek ve birikimleri doğrultusunda yönlendirilmeleri ve hayatın her alanında varlık göstermeleri toplumsal zenginliğimizin daha da artmasını sağlayacaktır.

Engelli vatandaşlarımızın isteği, kimseden bir ihsan, yardım beklentisine girmeden, doğuştan gelen haklarını, Allah’ın kendilerine bahşettiği yeteneklerini değerlendirebilmektir. Bizlere, yani devlete ve topluma düşen, hiçbir engellinin durumunun kendi seçimi olmadığını bilerek, bu insanların haklarını kullanabilmelerini sağlamak, kendilerini ve hayallerini gerçekleştirebilecekleri, eşit vatandaşlar olarak toplumda var olabilecekleri imkânlardan faydalanabilmelerini temin etmek, bu doğrultuda kendilerine destek olmaktır. Engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmelerini sağlamak, kardeşlik hukuku gereği her vatandaşımızın da öncelikli sorumluluğudur.

Dünya Engelliler Günü münasebetiyle hatırlanan farkındalığın, engelleri dolayısıyla karşılaştıkları güçlüklerden yılmadan azimle çalışan, kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan kardeşlerimizin sorunları hususunda toplumsal duyarlılığın artmasına vesile olmasını temenni ediyor, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” vesilesiyle bütün engelli kardeşlerimize ve ailelerine saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.”



AKSARAY’IN 2025 YILI BİLANÇOSU; 719 RİSKLİ BAĞIMSIZ BİRİM YIKILDI

BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER “AKSARAY’DA RİSKLİ YAPILAR GÜVENLİ YAPILAR...

AKSARAY'DA 2025 YILI YENİ İŞYERİ AÇILIŞLARINDA REKOR

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 816 İŞLETMENİN RUHSATLANDIRMA İŞLEMİNİ GERÇEKLEŞT...

MİLLETVEKİLİ AYDOĞDU’DAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

MİLLETVEKİLİ AYDOĞDU’DAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

AKSARAY BELEDİYESİ 2025 YILINDA SİGARA İZMARİTİ VE ÇEVRE KİRLİLİĞİ...

SİGARA İZMARİTİ VE ÇEVRE KİRLİLİĞİNE 578 BİN 467 TL CEZA KESİLDİ

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

Şereflikoçhisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Aksaray İl ...

ASÜ REKTÖRÜ PROF. DR. ARIBAŞ:BASIN TOPLUMSAL HAFIZANIN TEMELİ TAŞI...

Rektör Arıbaş: Kamu yararını esas alan gazetecilik topluma güç kat...

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER ...

BAŞKAN DİNÇER: “BASINIMIZ, ŞEHRİMİZİN GELİŞİM SÜRECİNDE KİLİT ROL ...

MİLLETVEKİLİ ALTINSOY’DAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

AK PARTİ AKSARAY İL BAŞKANI HAMZA AKTÜRK’TEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZET...