3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MÜNASEBETİYLE AKSARAY MİLLETVEKİLİ CENGİZ AYDOĞDU’NUN YAYIMLADIĞI MESAJ

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MÜNASEBETİYLE AKSARAY MİLLETVEKİLİ CENGİZ AYDOĞDU’NUN YAYIMLADIĞI MESAJ

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MÜNASEBETİYLE AKSARAY MİLLETVEKİLİ CENGİZ AYDOĞDU’NUN YAYIMLADIĞI MESAJ

Önce insan’ diyen, insanı ‘yaratılmışların en şereflisi’ olarak gören bir geleneğin mensupları olan bizler, bu ülkede hiçbir ferdin kendisini yalnız, ötelenmiş, itilmiş hissetmesine, ayrımcılığa maruz kalmasına rıza göstermedik. Her konuda engelli kardeşlerimizin yanında yer almaya, onların hayatlarını kolaylaştırmaya gayret sarf eden bir geleneğin mensubu olduk. Engellerin bu kardeşlerimizin zihinlerinde ve uzuvlarında değil, onları eksik gören kalplerde olduğuna inandık.

Engelli vatandaşlarımızın, hiçbir ayrım gözetilmeksizin sunulan imkânlardan yararlanabilmeleri, gurur verici başarılara imza atabilmeleri bizim için mutluluk kaynağıdır. Spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden iş dünyasına hayatın tüm alanlarında, bütün zorluklara rağmen, engelli kardeşlerimizin sergiledikleri mücadele, elde ettikleri başarılar ve gösterdikleri azim ve kararlılıklar takdire şayan olup bizlere güç ve ilham vermektedir.

Engelliliğin, bir sağlık meselesi olduğu kadar, aynı zamanda hukuki, sosyal ve ekonomik veçheleri de bulunan çok boyutlu bir konu olduğu unutulmamalıdır. Bizlere, yani devlete ve topluma düşen, hiçbir engellinin durumunun kendi seçimi olmadığını bilerek, bu insanların haklarını kullanabilmelerini sağlamak, kendilerini ve hayallerini gerçekleştirebilecekleri, eşit vatandaşlar olarak toplumda var olabilecekleri imkânlardan faydalanabilmelerini temin etmek, bu doğrultuda kendilerine destek olmaktır. Engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmelerini sağlamak, kardeşlik hukuku gereği her vatandaşımızın da öncelikli sorumluluğudur.

Dünya Engelliler Günü münasebetiyle hatırlanan farkındalığın, engelleri dolayısıyla karşılaştıkları güçlüklerden yılmadan azimle çalışan, kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan kardeşlerimizin sorunları hususunda toplumsal duyarlılığın artmasına vesile olmasını temenni ediyorum.

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” vesilesiyle hayatın önlerine çıkardığı zorluklara karşı mücadele azmini ve kararlılığını kaybetmeyerek topluma örnek olan tüm engelli kardeşlerimize ve ailelerine saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.



AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN YATALAK HASTALARA ÜCRETSİZ HASTA YATAĞI DE...

BAŞKAN DİNÇER: “VATANDAŞLARIMIZIN HER ANINDA YANINDAYIZ”

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’DEN ÖĞRENCİLERE YARIYIL TATİLİ M...

BAŞKAN DİNÇER; “YARIYIL TATİLİ, DİNLENMEK VE GELİŞMEK İÇİN ÖNEMLİ ...

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN 2025’TE 9 BİN 250 VATANDAŞA BERBER VE KUAF...

BAŞKAN DİNÇER: ‘’SOSYAL HAYATA DOKUNAN HİZMETLER SUNMAYA DEVAM EDE...

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

KAÇAK YAPILARA GEÇİT YOK!

ŞEHİR GENELİNDE İZİNSİZ TENTE VE ÇIKMALARA DENETİM

AKSARAY’DA KADINLARA YÖNELİK MİRAÇ KANDİLİ ÖZEL PROGRAMI

Aksaray Belediyesi, İslam âlemi için büyük anlam taşıyan Miraç Kan...

BAŞKAN AKTÜRK: 2025 YATIRIM YILI OLDU

BAŞKAN AKTÜRK: 2025 YATIRIM YILI OLDU

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNDEN OKUL KANTİNLERİNE SIKI DENETİM

2025–2026 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YARIYIL DÖNEMİ BOYUNCA 112 OKUL KANT...