AKSARAY BELEDİYESİ İLE AKSARAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI
HÜKÜMLÜLER, DENETİMLİ SERBESTLİK UYGULAMASI İLE KAMU YARARINA ÇALIŞABİLECEKLER
Aksaray Belediyesi ile Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı arasında denetimli serbestlik altındaki yükümlülerin kamu hizmetinde çalışmalarına olanak sağlayacak iş birliği protokolü imzalandı. Protokol; Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Emrah Özge Yelken, Açık ve Kapalı Cezaevi Müdürü İshak Yıldırım ve Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İyileştirme ve Topluma Kazandırma Şube Müdürü Levent Bıyık tarafından imzalandı.
İmzalanan protokole göre, denetimli serbestlik şartlarını taşıyan hükümlüler, talep etmeleri halinde kamu yararına çalışabilecekler. Aksaray Belediyesi ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasındaki imzalanan iş birliği protokolüyle önemli bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçmiş oldu. Açık ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlülerin denetimli serbestlik yöntemiyle, kamu hizmeti yaparak topluma daha kolay adapte olmaları sağlanacak.
Aksaray Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ile Cumhuriyet Başsavcı Vekili Emrah Özge Yelken iş birliği protokolünün şehre sağlayacağı katkıları değerlendirdi.
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, protokolün hayırlı olmasını dileyerek “Cumhuriyet Başsavcılığımız ile Belediyemiz arasında bir protokol imzalıyoruz. Açık cezaevlerinde bulunan arkadaşlarımızdan kamu yararına çalışma veya kamu hizmeti yapmak isteyenlere, belediyemizde ilgili müdürlüklerde görev vereceğiz” şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Başsavcı Vekili Emrah Özge Yelken ise Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Yönetmeliği’ne uygun olarak hükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla kamu yararına çalıştırılması hususunda Aksaray Belediyesi ile ortak hareket edileceğini bildirdi.
BAŞKAN DİNÇER: “ŞEHRİMİZİN BÜYÜMESİYLE BİRLİKTE YENİ İHTİYAÇLAR DA...
BAŞKAN DİNÇER; “SELÇUKLU KÜLLİYESİ, İBADET VE SOSYAL HAYATI BİR AR...
ASÜ’nün 20. kuruluş yılında 20 öğrenci Erciyes’te kayak keyfi y...
“Geleceğe Kalıcı Bir Eser Bırakmak İstiyoruz”
Akif Manaf’a Bir Barış Ödülü Daha: Dünyaca Ünlü Yazar Egeyön Barış...
Aksaray’da 112 Günü Mesajı: “Acil Durumların Sessiz Kahramanları”
Prof.Dr. Karadal: 12.Uluslararası EMI Kongresi Kazakistan’da Turan...
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU ORTAKÖY ÇEVRE YOLU...