BAŞKAN DİNÇER; ‘’ŞEHİRLERARASI YOLLARI BİRBİRİNE BAĞLIYORUZ’’

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ŞEHİRLERARASI YOLLARI BİRBİRİNE BAĞLIYORUZ’’

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ŞEHİRLERARASI YOLLARI BİRBİRİNE BAĞLIYORUZ’’

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER YENİ ÇEVRE YOLU PROJESİ İÇİN DÜĞMEYE BASTI

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ŞEHİRLERARASI YOLLARI BİRBİRİNE BAĞLIYORUZ’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in yeni dönemin ulaşım projeleri arasında yer alan çevre yolu projesi için yol açma ve altyapı çalışmaları başladı.

Konumu itibariyle yolların kesişme noktasında bulunan Aksaray, geçmişten günümüze kadar ticaret yolu üzerinde önemli bir kavşak konumundadır. Bu sebeple birçok şehrin ulaşımı Aksaray üzerinden gerçekleşmektedir. Şehirlerarası yolların yoğun olarak kullanılması zamanla şehir merkezinde de trafik yoğunluklarına neden oluyor.

Görev süreci boyunca öngörülü yönetim anlayışı ile projeler geliştiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehir merkezindeki yoğunluğu azaltmak için şehirlerarası yolların birbirine bağlanmasına yönelik çevre yolu projesi için yol açma ve altyapı çalışmalarını başlattı. Başlatılan yol açma çalışmaları kapsamında Karasu Kavşağı olarak bilinen noktadan başlayan yeni çevre yolu projesi Ankara yoluna bağlanıyor. 40 metre genişliğindeki 5 kilometre uzunluğundaki yeni çevre yolu; Ankara – Konya -Adana yollarını birbirine bağlayacak. Yeni çevre yolu yol açma işlemlerinin ardından altyapı ve üst yapı çalışmaları tamamlanarak ulaşıma açılması ile hem şehirlerarası yolculuk yapan sürücüler şehir merkezine girerek trafik yoğunluklarına sebep olmayacak hem de Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine ulaşım kolaylaşacak.

Şehrin planlı büyümesi için yeni ulaşım ağları oluşturmanın önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’E-90 karayolu ile Karasu Kavşağı arasına yaptığımız yeni çevre yolu şehrimizin geleceği için önemli bir konudur. Şehrimizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak planladığımız çevre yolu projemiz için şuan yol açma ve kanalizasyon şebeke çalışmalarımız devam ediyor. Bu yeni çevre yolu ile birden fazla şehirlerarası yolu birbirine bağlıyoruz. Önceki dönemde olduğu gibi yeni dönemde de şehrimizi bir uçtan bir uca bağlamaya devam edeceğiz.’’ Dedi.



ŞAİR SEZAİ KARAKOÇ ANILDI

Aksaray Üniversitesinde düzenlenen panelde merhum şair Sezai Karak...

KAÇAKÇILIK DENETİMİ

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Aksaray İl Jandarma...

GELECEĞE NEFES, DOĞAYA SEVGİ

ÇEVRE KULÜBÜ ÖĞRENCİLERİ REKOR ATIK PİL TOPLAYARAK ÖRNEK OLDU

Aksaray Üniversitesinde Bağımlılıklarla Mücadele

“Bağımlı her genç, kaybedilmiş bir vatan parçasıdır”

Aksaray Üniversitesinde savunma sanayii ve elektro-optik sistemle...

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Sanayi ve Teknoloji Topluluğu tarafında...

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 7 BİN KİŞİNİN İÇİNİ ÇORBA İKRAMI İLE ISI...

Aksaray Belediyesi, kış aylarında etkisini artıran soğuk havalara ...

AKADEMİ AKSARAY’DA KIŞ DÖNEMİ HEYECANI: EĞİTİMDE YENİ FIRSATLAR BA...

Aksaray Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve her yaştan vatan...

AKSARAY BELEDİYESİ SELÇUKLU KÜLLİYESİ YANINA YENİ BİR SOSYAL TESİS...

BAŞKAN DİNÇER; ‘’İNSAN ODAKLI PROJELERİMİZE BİR YENİSİNİ DAHA EKLİ...