ÇERDİĞİN MAHALLESİ’NİN 30 YILLIK SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTU

ÇERDİĞİN MAHALLESİ’NİN 30 YILLIK SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTU

ÇERDİĞİN MAHALLESİ’NİN 30 YILLIK SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTU

ÇERDİĞİN MAHALLESİ’NİN 30 YILLIK SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTU

ÇERDİĞİN MAHALLESİ SAKİNLERİ; ‘’BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ’’

Aksaray Belediyesi, Çerdiğin Mahallesi’nde 30 yıldır yolu işgal eden yapıları yıkarak, yol genişletme çalışması yaptı.

Şehrin merkezi konumunda yer alan Çerdiğin Mahallesi’nde birbirine yakın konumda bulunan birçok tarihi yapı bulunuyor. Köklü bir tarihi geçmişe sahip olan Çerdiğin Mahallesindeki bazı yapılar ulaşımda yolun daralmasına sebep oluyordu. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’de Çerdiğin Mahallesinde yolu daraltan yapıların yıkılarak ulaşımı kolaylaştırma adına yolu daraltan yapıların yıkılması için kamulaştırma çalışması başlattı.

30 yıllık sorunun çözüme kavuşturulması adına başlatılan çalışmalar kapsamında; Çerdiğin Mahallesi’nde bulunan 1050’nolu Sokak Üzerinden, İl Sağlık Müdürlüğü, Aşevi, Horozbaba Cami-Kızıltanlar Konağına giden 12 metrelik yolu 5 metreye kadar daraltan yapıları (bahçesiyle birlikte) kamulaştırıldı.

Kamulaştırılan bölgede, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in talimatları ile tüm hak sahiplerinin ve hissedarların onayı alınarak yapılan bu titiz çalışma ile yolun genişletilmesi için bölgede yıkım çalışması yapılarak yol genişletildi.

‘’BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ’’

Aksaray’ın en eski yerleşim alanlarından olan Çerdiğin Mahallesindeki bu sorunun 30 yıldır çözüme kavuşmasını beklediklerini belirten mahalle sakinleri yıkım çalışmalarına şahitlik ettikleri anlarda şu ifadeleri kullandılar; ‘’Belediye Başkanımız göreve geldiği günden bugüne kadar şehrin birçok noktasındaki soruna kalıcı çözümler bulduğunu biliyorduk. Çerdiğin Mahallesi sakinleri olarak bizde bu yolun genişletilmesini bekliyorduk. Hak sahiplerinin ve hissedarların yurtdışında olması sebebi ile yol uzun yıllar boyunca genişletilememişti. Ama Belediye Başkanımızın girişimleri ile olumlu neticeler alındı. Yolun genişleterek Çerdiğin Mahallesi ve Çarşı merkezi arasındaki ulaşımın güvenli ve kolay hale gelmesini sağlayan başta Belediye Başkanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.’’ İfadelerini kullandılar.



MİLLETVEKİLİ ALTINSOY’DAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

AK PARTİ AKSARAY İL BAŞKANI HAMZA AKTÜRK’TEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZET...

AKSARAY VALİSİ KUMBUZOĞLU'NDAN REKTÖR ARIBAŞ'A VEDA ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Valiler...

AKSARAY HEYETİNDEN TARIM VE ORMAN BAKANI YUMAKLI’YA ZİYARET

Aksaray heyeti, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı ziyaret e...

REKTÖR ARIBAŞ,TÜRİZM FAKÜLTESİ NİN YENİ BİNASINDA İNCELEMELERDE BU...

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Turizm ...

REKTÖR ARIBAŞ TAN ÜSTÜN BAŞARI GÖSTEREN AKADEMİSYENLERE TAKDİR BEL...

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, 2025 yı...

AKSARAY BELEDİYESİ 100 KİLOMETRELİK ASBEST BORU DEĞİŞİMİYLE YÜZDE ...

BAŞKAN DİNÇER: “İÇME SUYU ALTYAPISINI GÜÇLENDİREREK KESİNTİLERİ Bİ...

AĞIR TONAJLI ARAÇLARA YÖNELİK DENETİMLER DEVAM EDİYOR

AĞIR TONAJLI ARAÇLARA YÖNELİK DENETİMLER DEVAM EDİYOR

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE “BAŞKANIMA MEKTUP VAR” KAMPANY...

BAŞKAN DİNÇER; “ÇOCUKLARIMIZIN KALEMİNDEN ÇIKAN HER SATIRI ÖNEMSİY...