"ÇÖLYAK HASTALARINA GLÜTENSİZ GIDA DESTEĞİ DEVAM EDİYOR"

"ÇÖLYAK HASTALARINA GLÜTENSİZ GIDA DESTEĞİ DEVAM EDİYOR"

Aksaray Belediyesi, pandemi sürecinde hiçbir aksaklığa meydan vermeden çölyak hastalarına glütensiz gıda teminini sürdürüyor. Gıda paketleri içerinde glüten içermeyen gıda ürünleri yer alıyor.

Aksaray Belediyesi, glütensiz gıda tüketmek zorunda kalan çölyak hastalarına, her ay düzenli olarak gıda ürün paketi dağıtıyor.

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in göreve başlamasıyla birlikte şehirde çölyak hastaları belirlenmiş ve bu hastalıkla mücadele eden ailelere gıda desteği sağlanmaya başlamıştı. Sosyal İşler Müdürlüğü, pandemi sürecinde kentte yaşayan çölyak hastalarının glütensiz gıdalara daha kolay ulaşmaları ve bu konuda mağduriyet yaşamamaları için gıda paketlerini belirlenen adrese ulaştırmaya devam ediyor.

Kent genelinde çölyak hastası 101 aileye her ay düzenli olarak gıda desteğinde bulunan Aksaray Belediyesi, glütensiz gıda paketlerini hijyen kurallarına uygun şekilde belirlenen adreslere ulaştırıyor.

Dağıtımı yapılan gıda paketleri içerisinde çölyak hastalarının tüketmek zorunda oldukları glüten içermeyen un, makarna, ekmek karışımı gibi gıda ürünleri yer alıyor.



ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNDEN OKUL KANTİNLERİNE SIKI DENETİM

2025–2026 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YARIYIL DÖNEMİ BOYUNCA 112 OKUL KANT...

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN TOTEM VE TABELALARA SIKI DENETİM

AKSARAY’DA 2025 YILINDA 62 İZİNSİZ TOTEM VE REKLAM TABELASI KALDIR...

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜN...

BAŞKAN DİNÇER: “BASIN, ŞEHRİMİZİN GELİŞİMİNİ KAMUOYUYLA BULUŞTURUR...

AKSARAY’IN 2025 YILI BİLANÇOSU; 719 RİSKLİ BAĞIMSIZ BİRİM YIKILDI

BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER “AKSARAY’DA RİSKLİ YAPILAR GÜVENLİ YAPILAR...

AKSARAY'DA 2025 YILI YENİ İŞYERİ AÇILIŞLARINDA REKOR

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 816 İŞLETMENİN RUHSATLANDIRMA İŞLEMİNİ GERÇEKLEŞT...

MİLLETVEKİLİ AYDOĞDU’DAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

MİLLETVEKİLİ AYDOĞDU’DAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

AKSARAY BELEDİYESİ 2025 YILINDA SİGARA İZMARİTİ VE ÇEVRE KİRLİLİĞİ...

SİGARA İZMARİTİ VE ÇEVRE KİRLİLİĞİNE 578 BİN 467 TL CEZA KESİLDİ

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

Şereflikoçhisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Aksaray İl ...