Disney’e bir tepki de KGK’dan

Disney’e bir tepki de KGK’dan

“Atatürk Türk Halkının milli değeridir. Atatürk filmini yayınlamamak Türk düşmanlığının en açık göstergesidir”

Disney’e bir tepki de KGK’dan

“Atatürk Türk Halkının milli değeridir. Atatürk filmini yayınlamamak Türk düşmanlığının en açık göstergesidir”

KÜRESEL Gazeteciler Konseyi (KGK), Türkiye’de dijital platform statüsüyle yayın lisansı alan ve binlerce abonesi olan Disney Plus’ın ‘Atatürk’ dizisini iptal etmesi yönündeki kararını sert bir dille kınadı.
 
KGK Yönetim Kurulu’nun Genel Başkan Vekili İsmail Bayazıt imzasıyla yayınladığı mesaj şöyle:
Disney Plus’ın Atatürk dizisini iptal etme kararı Türk halkını derinden yaralamıştır.
Önce Atatürk dizisi çekimi yaparak Türk toplumunun ölümsüz liderine karşı duyduğu hassasiyete ‘saygı’ gösterme ve ‘alkış’ alma hamlesi yapıp, ardından da gelecek tepkiyi bilerek yükseltme yönündeki iptal kararı kesinlikle iyi niyetli değildir. Türk halkının hassasiyetleriyle bilerek, isteyerek ve kasten oynanmasına izin veremeyiz. Bir taraftan kutsal kitabımıza yönelik Avrupa’nın çeşitli ülkelerindeki iğrenç girişimler, diğer taraftan Atatürk dizisinin iptali yönündeki karar ‘tesadüf’ olarak değerlendirilemez. Uzun süre Atatürk dizisinde rol alacak oyuncunun seçimini kamuoyunda tartıştırıp, sonra binlerce dolar harcayıp çekimleri tamamladıktan sonra yayın aşamasında iptal edilmesinin hiçbir haklı gerekçesi olamaz.
Atatürk zor şartlarla emperyalist ülkelere karşı verdiği mücadeleyle savaş meydanlarında mağlup ettiği askeri ve siyasi liderler tarafından takdir edilmiş ve ülkemizi çağdaş medeniyetler yolunda ilerlemesi için kilometre taşlarını döşemiştir. Vatanımızın kurtarıcısı ve ülkemizin kurucusu Mutafa Kemal Atatürk Türk halkının milli değeridir. Gerek savaşta ve gerekse barışta, başarıları, devrimleri ve yaşamıyla tüm dünyanın gıpta ettiği yüce önder Atatürk’ün filmi ancak Türk düşmanlarını rahatsız eder.
Bu nedenledir ki; Disney Plus konusunda RTÜK’ün başlattığı incelemenin en kısa sürede tamamlanması beklentimizdir. Türk halkının da Disney Plus platformundaki üyeliklerini bir an önce iptal etmesi çağrımızdır.  
Disney Plus’ın “Atatürk” dizisine yönelik örtülü sansürünü, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına ve Türk milletine karşı saygısızlık olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında “baskı ve lobi” iddialarına sığınarak gerekçelendirilen tutum karşısında, Disney Plus yetkililerinin bu vahim karardan ivedilikle dönmelerini bekliyoruz.


 



TÜBİTAK BİLİM MERKEZLERİ KIŞ AKADEMİSİ 2026 İÇİN BAŞVURULAR AÇILDI

TÜBİTAK BİLİM MERKEZLERİ KIŞ AKADEMİSİ 2026 İÇİN BAŞVURULAR AÇILDI

ASÜ HİMAYESİNDE DÜZENLENEN ICECER 2025 KONFERANSI MADAGASKAR DA BA...

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) himayesinde ve IEEE sponsorluğunda düze...

ASÜ DE DÜZENLENEN PANELDE TYB NİN KURUCUSU D.MEHMET DOĞAN ANLIDI

Türkiye Yazarlar Birliği’nin kurucusu, mütefekkir-yazar merhum D. ...

TARİHE IŞIK TUTATACAK MEKANLARA YENİ YOLLAR AÇILIYOR

BAŞKAN DİNÇER; “II. KILIÇARSLAN KÖŞKÜ VE TÜRBESİ AKSARAY’IN TARİHİ...

ASÜ KALİTE KOMİSYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Kalite Komisyonu Toplantısı Rektörlük S...

MİLLİ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY ASÜ DE DÜZENLENEN KONFERANSTA ANI...

MİLLİ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY ASÜ DE DÜZENLENEN KONFERANSTA ANI...

OTİZM BOZUKLUĞU OLAN ÇOCUKLARA UYARLANMIŞ ATLETİZM PROGRAMI TÜBİTA...

“Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Çocuklara Uygulanan Uyarlanmış Atle...

HAMİDİYE KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA OTOPARK VE ŞARJ İSTASYONU ÇALIŞM...

BAŞKAN DİNÇER; “ŞEHİR MERKEZİNDE ULAŞIMI DAHA AKICI BİR YAPIYA KAV...