KURBAN, İLAHİ RIZAYA ERİŞEBİLMEK İÇİN FEDA ETMEKTİR

KURBAN, İLAHİ RIZAYA ERİŞEBİLMEK İÇİN FEDA ETMEKTİR

KURBAN, İLAHİ RIZAYA ERİŞEBİLMEK İÇİN FEDA ETMEKTİR

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, bayramların mutluluk ve sevinç kaynağı olduğunu, bu mutluluğu ve sevinci arttırmanın yolunun da paylaşmaktan geçtiğini söyledi.

 

Rektör Şahin, Kurban Bayramı münasebetiyle yazılı bir basın açıklaması yaptı. Hakk’a iman, teslimiyet, kadirşinaslık, kardeşini gözetme, dayanışma… Kurban Bayramı’nın hayatın bütünü için yol gösterici derin bir muhtevası olduğunu dile getiren Prof. Şahin, “Kurban yaklaşmak, gerçeği fark etmek, vefayı anımsamak, iyilik, güzellik ve selamete erişmek, yüce Allah’ın verdiği nimetleri onun rızasını kazanmak için feda edebilmek demektir. Böylesi kıymetli, şuurların imanla inşası için değeri yüksek bir sürece erişmenin manevi hazzını büyük bir coşku ile yaşıyor ve bizleri bugünlere ulaştıran Rabbimize şükürler ediyoruz” dedi. Toplumsal bakımdan Kurban Bayramı’nın bağları güçlendiren, sevgiyi çoğaltan ve paylaşmayı merkeze alan özellikler içerdiğine de dikkat çeken ASÜ Rektörü, “Dayanışma içinde olma ruhu aziz milletimizin öteden beri içselleştirdiği ve yaşattığı kadim bir kültürdür ve bu kültür bizleri güçlü kılmaktadır. Bu bayramda da kulluk bilinci içerisinde Rabbimize yaklaşmalı, nezaket ve letafet içerisinde kardeşlerimizle birlik olmalıyız. Herkesin malumu olduğu üzere bir Salgın sürecinden geçmekteyiz. Devletimiz gerek aşılama gerekse farklı tedbirlerle sürecin normalleşmesine dair pek çok çalışma yapmakta, bu çalışmalardan elde edilen başarılar net biçimde görülmektedir. Bizlere düşen, Kurban Bayramı boyunca ibadetlerimizi yaparken bireysel sorumluluklarımızı yerine getirmek, alınan önlemlere uymak, temizlik ve mesafe kurallarına riayet etmektir” dedi.

 

Şahin, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “ASÜ ailesi başta olmak üzere, tüm milletimizin ve İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı en samimi duygularımızla kutluyor, huzur, esenlik ve sağlık içinde yeni bayramlara kavuşmayı niyaz ediyoruz.



BAŞKAN DİNÇER: “ŞEHRİMİZİN BÜYÜMESİYLE BİRLİKTE YENİ İHTİYAÇLAR DA...

BAŞKAN DİNÇER: “ŞEHRİMİZİN BÜYÜMESİYLE BİRLİKTE YENİ İHTİYAÇLAR DA...

BAŞKAN DİNÇER; “SELÇUKLU KÜLLİYESİ, İBADET VE SOSYAL HAYATI BİR AR...

BAŞKAN DİNÇER; “SELÇUKLU KÜLLİYESİ, İBADET VE SOSYAL HAYATI BİR AR...

ASÜ’nün 20. kuruluş yılında 20 öğrenci Erciyes’te kayak keyfi yaş...

ASÜ’nün 20. kuruluş yılında 20 öğrenci Erciyes’te kayak keyfi y...

“Geleceğe Kalıcı Bir Eser Bırakmak İstiyoruz”

“Geleceğe Kalıcı Bir Eser Bırakmak İstiyoruz”

AKİF MANAF’A BİR BARIŞ ÖDÜLÜ DAHA: DÜNYACA ÜNLÜ YAZAR EGEYÖN BARIŞ...

Akif Manaf’a Bir Barış Ödülü Daha: Dünyaca Ünlü Yazar Egeyön Barış...

AKSARAY’DA 112 GÜNÜ MESAJI: “ACİL DURUMLARIN SESSİZ KAHRAMANLARI”

Aksaray’da 112 Günü Mesajı: “Acil Durumların Sessiz Kahramanları”

Prof.Dr. Karadal: 12.Uluslararası EMI Kongresi Kazakistan’da Turan...

Prof.Dr. Karadal: 12.Uluslararası EMI Kongresi Kazakistan’da Turan...

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU ORTAKÖY ÇEVRE YOLU...

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU ORTAKÖY ÇEVRE YOLU...