ORTAK PAYDA MÜZİK

ORTAK PAYDA MÜZİK

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kültür-sanat faaliyetlerinin iç derinliği geliştiren özelliklerinin yanı sıra, birleştirici bir yanının da olduğunu söyledi.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kültür-sanat faaliyetlerinin iç derinliği geliştiren özelliklerinin yanı sıra, birleştirici bir yanının da olduğunu söyledi.

 

2020 yılı başlarında kurulan ve akademik-idari, ortak paydası müzik olan tüm ASÜ çalışanlarını aynı çatı altında toplayan “ASÜ Personel Korosu,” repertuvar çalışmalarını sürdürüyor. Rektör Şahin’in de yer aldığı koro belirli aralıklarla toplanıyor, halk ve sanat müziği ağırlıklı eserler üzerinde çalışmalar yapıyor. Koronun, akademik ve idari tüm personeli kapsadığını kaydeden ASÜ Rektörü, “Biz, kültür-sanat etkinliklerini önemseyen bir Üniversiteyiz ve bu doğrultudaki sosyal etkinliklere sadece katılımcı, izleyici olarak değil, icracı olarak da katkı sunmak amacındayız. Kültürel ve sanatsal faaliyetler bireylerin iç derinliğini geliştirmenin yanı sıra, bir araya gelme, kaynaşma, paylaşma gibi hasletleri de ortaya çıkarmaktadır” dedi. ASÜ Konferans Salonu’nda, pandemi kurallarına riayet edilerek hazırlanan sahnede bir araya gelen koro mensupları, repertuvarlarında yer alan eserler üzerine çalışmalar yaptı.

 

Müzik Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Yaşar Musaoğlu’nun yönettiği koronun, kampüste veya şehirde düzenlenecek etkinliklerde sahne alması planlanıyor.



ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNDEN OKUL KANTİNLERİNE SIKI DENETİM

2025–2026 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YARIYIL DÖNEMİ BOYUNCA 112 OKUL KANT...

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN TOTEM VE TABELALARA SIKI DENETİM

AKSARAY’DA 2025 YILINDA 62 İZİNSİZ TOTEM VE REKLAM TABELASI KALDIR...

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜN...

BAŞKAN DİNÇER: “BASIN, ŞEHRİMİZİN GELİŞİMİNİ KAMUOYUYLA BULUŞTURUR...

AKSARAY’IN 2025 YILI BİLANÇOSU; 719 RİSKLİ BAĞIMSIZ BİRİM YIKILDI

BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER “AKSARAY’DA RİSKLİ YAPILAR GÜVENLİ YAPILAR...

AKSARAY'DA 2025 YILI YENİ İŞYERİ AÇILIŞLARINDA REKOR

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 816 İŞLETMENİN RUHSATLANDIRMA İŞLEMİNİ GERÇEKLEŞT...

MİLLETVEKİLİ AYDOĞDU’DAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

MİLLETVEKİLİ AYDOĞDU’DAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

AKSARAY BELEDİYESİ 2025 YILINDA SİGARA İZMARİTİ VE ÇEVRE KİRLİLİĞİ...

SİGARA İZMARİTİ VE ÇEVRE KİRLİLİĞİNE 578 BİN 467 TL CEZA KESİLDİ

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

Şereflikoçhisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Aksaray İl ...