REKTÖR ŞAHİN"BASIN, HABER ALMA İHTİYACININ KARŞILANDIĞI KAYNAKTIR"

REKTÖR ŞAHİN

REKTÖR ŞAHİN"BASIN, HABER ALMA İHTİYACININ KARŞILANDIĞI KAYNAKTIR"

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, basın faaliyetlerinin bilgilenme, bilgi aktarma, kamuoyunun sesi olma, yöneten-yönetilen ilişkisine aracılık etme ve katılımcılık sağlama gibi demokratik sistem unsurlarının önemli bir parçası olduğunu söyledi.

 

Şahin, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı. Toplumsal fayda ve etik hususunun, her işte olduğu gibi basın çalışmalarında da değerler skalasının üst basamaklarında yer aldığına vurgu yapan ASÜ Rektörü, toplumsal hayata doğrudan katkı sunan basının, temel ilkeler doğrultusunda yapacağı her çalışmanın pozitif gelişime katkı anlamına geldiğine dikkat çekti. Basının bir yanıyla haberdar ettiğini, bilgilendirdiğini ve böylece haber alma hürriyetinin işlerliğinin merkezinde yer aldığını, diğer yanıyla ise farklı toplumsal katmanların kendilerini ifade etmesine imkân tanıdığını ifade eden Prof. Şahin, bunların demokratik sistemlerin asli unsurları olduğuna değindi. Böylesi kapsamlı ve geniş etki çerçevesine sahip bir alanda atılan ve atılacak her adımın, mutlaka toplumsal fayda öncelikli ve mesleki etik değerlere bağlı biçimde yapılması gerekliliğinin altını çizen Rektör Şahin, “Kamuoyunun doğru bilgilenmesinin yanı sıra, gündemin anlaşılması ve yorumlanması bakımlarından da etik değerlere bağlılık çok önemlidir. Özellikle günümüzde iletişim teknolojilerinin büyük bir hızla değişmesi yeni mecraları beraberinde getirmiş, bu durum pek çok kolaylık ve çeşitlilik sağlamakla birlikte doğru bilginin kıymetini daha da arttırmıştır. Bireyler ve toplumlar açısından bilgi edinme ve haber alma ihtiyacının karşılanabildiği en önemli kaynak basındır. Bu nedenle, basın eliyle yürütülen faaliyetlerdeki isabet ve şeffaflık, toplumsal gelişime doğrudan katkı sunmaktadır” dedi.

 

Rektör Şahin, mesajını şu sözlerle tamamladı: “İçinde yaşadığımız şehir olan Aksaray başta olmak üzere, tüm basın çalışanlarının gününü kutluyor, Üniversitemizin faaliyetlerinin geniş bir kesime aktarılmasına yönelik çalışmaları için teşekkür ediyoruz



AKSARAY TARIMINA DEV YATIRIM: 861 MİLYON TL’LİK SULAMA PROJESİ BAŞ...

AKSARAY TARIMINA DEV YATIRIM: 861 MİLYON TL’LİK SULAMA PROJESİ BAŞ...

KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİ’NDEN TAZİYE MESAJI

KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİ’NDEN TAZİYE MESAJI

Rektör Arıbaş’tan Akreditasyon Başarısında Emeği Geçenlere Teşekkü...

Rektör Arıbaş’tan Akreditasyon Başarısında Emeği Geçenlere Teşekkü...

AKSARAY’DA ASBESTLİ BORULARIN DEĞİŞİMİ İLE HER SANİYEDE 100 LİTRE ...

AKSARAY’DA ASBESTLİ BORULARIN DEĞİŞİMİ İLE HER SANİYEDE 100 LİTRE ...

Turan Yaldır Türkiye’nin En Etkili 7. Vekili Seçildi.

Aksaray’dan Zirveye: Turan Yaldır Türkiye’nin En Etkili 7. Vekili ...

Anahtar Parti Aksaray İl Başkanı Ali Karakuş: "MHRS Randevu Krizi ...

Anahtar Parti Aksaray İl Başkanı Ali Karakuş: "MHRS Randevu Krizi ...

ORTA ANADOLU GAZETECİLER CEMİYETİNDEN LEMAN DERGİSİNE TEPKİ!

ORTA ANADOLU GAZETECİLER CEMİYETİNDEN LEMAN DERGİSİNE TEPKİ!

AKSARAY BARO BAŞKANI AV. ERÇİN MEVLÜT DÜZGÜN KOMİSYON ÜYELERİ İLE ...

AKSARAY BARO BAŞKANI AV. ERÇİN MEVLÜT DÜZGÜN’DEN KOMİSYON ÜYELERİN...