Tarih: 28.08.2024 13:33

SAĞLIKLI YAŞAMIN ADRESİ: DR. ABDULKADİR BABA SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ

Facebook Twitter Linked-in

SAĞLIKLI YAŞAMIN ADRESİ: DR. ABDULKADİR BABA SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ

“Hastalığa değil, sağlığa yatırım yapmak” anlayışını önemseyen Bakanlığımız, hastalık risklerinden birey ve toplumu korumak, sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek, aile hekimliği hizmetlerini destekleyip güçlendirmek ve hekim dışı sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak amacıyla Sağlıklı Hayat Merkezlerini kurmuştur.

İlimizde sağlığın korunmasına ve geliştirilmesine yönelik olarak Dr. Abdulkadir Baba Sağlıklı Hayat Merkezi faaliyet göstermektedir. Sağlıklı Hayat Merkezimizde, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam programı çerçevesinde diyetisyenlerimiz ve fizyoterapistlerimiz tarafından beslenme ve fiziksel aktivite danışmanlığı hizmeti verilmektedir.

Psikososyal destek olarak psikologlarımız, çocuk gelişimi uzmanlarımız ve sosyal çalışmacılarımız tarafından ruh sağlığı danışmanlığı hizmeti verilmektedir. Bu konuda halka yönelik eğitimler düzenlenmektedir.

Okul çağı çocuklarına yönelik olarak işitme taramaları yapılmaktadır.

Sigarayla mücadele amacıyla sigara bırakma polikliniğimiz bulunmaktadır.

Verem Savaş Dispanseri Birimimizde verem hastalarına tedavi verilmektedir.

Kadın üreme sağlığı hizmeti olarak ebe ve hemşirelerimiz tarafından üreme sağlığı danışmanlığı ve uygulama hizmeti verilmektedir. Gebe eğitimi, emzirme danışmanlığı ve evlilik öncesi danışmanlık hizmeti sunulmaktadır.

Kanser erken teşhis ve tarama merkezimizde uygun yaş aralığındaki kişilere meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanseri taramaları yapılmaktadır. Bu konuda halka eğitimler verilmektedir. Ayrıca diş hekimlerimiz tarafından koruyucu ağız ve diş sağlığı danışmanlığı yapılmaktadır.

Hastalığa değil, sağlığa yatırım yapmaları için tüm vatandaşlarımızı Dr. Abdulkadir Baba Sağlıklı Hayat Merkezi’ne bekleriz. Merkezimizde tüm hizmetlerimiz ücretsizdir.

Adres: Yunus Emre Mahallesi, 7072 Sokak




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —