Vali Hamza Aydoğdu: “Aksaray Sultanhanı 2. OSB ile büyük değişim yaşayacak’

Vali Hamza Aydoğdu:  “Aksaray Sultanhanı 2. OSB ile büyük değişim yaşayacak’

Vali Hamza Aydoğdu: “Aksaray Sultanhanı 2. OSB ile büyük değişim yaşayacak’

-Aksaray 2. OSB’sine Kavuşuyor

-Vali Hamza Aydoğdu:

“Aksaray Sultanhanı 2. OSB ile büyük değişim yaşayacak’

Sultanhanı, Eskil ve Ortaköy İlçelerine kurulacak organize sanayi bölgeleri ile ilgili ilk sevindirici haber Sultanhanı ilçesi için duyuruldu. Aksaray Sulananında kurulacak 2. OSB için bakanlık onayı çıktı.

“Aksaray Sultanhanı 2. OSB” ismiyle tescillenecek yeni OSB için 15 kişinin yer alacağı müteşebbis heyetinin oluşturularak bakanlığı bildirilmesi istendi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu; Sultanhanında 93 hektar alana sahip olacak OSB ile Aksaray’ın kaderinde iyi anlamda bir kırılma yaşanacağını, bölgede yatırım yapmak isteyen önemli sayıda yatırımcının bulunduğunu söyledi.

Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında; Vali Yardımcısı Mustafa Duruk, Sultanhanı Kaymakamı Hasan Hüseyin Alpaslan, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, Aksaray Ticaret Odası Genel Sekreteri Mustafa Murat Yılmaz, Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürü Refik Tezcan’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Aksaray Sultanhanı 2. OSB’nin kurulum, müteşebbis heyet oluşturulması ve çalışma takvimi ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.

Başkanlığını Vali Hamza Aydoğdu’nun yapacağı müteşebbis heyet üye dağılım sayısını belirlendiği toplantıda Aksaray Sultanhanı 2. OSB ile ilgili yürütülecek iş ve işlemlerin ivedilikle yapılması kararlaştırıldı.

-Aksaray 10 içinde daha iyi yerde olacak

Vali Hamza Aydoğdu gelecek 10 yıla dikkat çekerek Aksaray’ın çok farklı bir konumda olacağını söyledi. Aksaray Organize Sanayi Bölgesinin sürekli genişleme alanları ilave edilerek toplamda 1298 hektar alana ulaştığını 575 adet sanayi parselinden 556’sının tahsis edildiğini söyledi. 17 farklı sanayi alında 251 firmanın üretim yaptığını kaydeden Vali Aydoğdu Aksaray OSB’de yaklaşık 12.000 kişinin de istihdam edildiğini belirtti.

Mevcut OSB genişleme alanlarında fabrika inşaatlarının devam ettiğini vurgulayan Vali Aydoğdu: “Aksaray’ın yatırım avantajlarından yararlanmak isteyen yatırımcılar bizden arsa talebinde bulunuyor. Bu noktada yeni yatırım alanları oluşturulması amacıyla Sultanhanı, Eskil, Ortaköy ilçelerimizde OSB kurulması için

girişimlerde bulunarak çalışmalar başlatılmıştı. Yakından takip ettiğimiz yeni OSB kurulması konusunda ön onayı bakanlıkça verilen yerlerden olan Sultanhanı İlçemizde 2. OSB’nin kurulması onayı verilerek müteşebbis heyeti oluşturulması ile ilgili sona gelindi. 15 kişiden oluşacak heyetin oluşturulması en kısa sürede tamamlanarak yönetim kurulu oluşturulacak.”

Sultanhanı ilçesinde kurulacak Aksaray Sultanhanı 2. OSB ile Aksaray’ın kaderinde kırılma olacak” diyen Vali Aydoğdu: “Aksaray tarımda, turizmde başlattığı gelişimi sanayide de devam ettirecek. Kent 10 yıl içinde daha iyi yerde olacak. Aksaray bizim ortak değerimiz, bugün çok mutlu olduğum bir gün hayırlı olsun. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”



GAZETECİLER KASTOMONU'DA BULUŞTULAR.

Kastamonu Gazeteciler Derneği ile Küresel Gazeteciler Konseyi'nin ...

AKSARAY TASAVVUF MÜZESİ AKSARAY’IN MANEVİ İKLİMİNE KAZANDIRILACAK

AKSARAY TASAVVUF MÜZESİ AKSARAY’IN MANEVİ İKLİMİNE KAZANDIRILACAK

18 Yaşına Giren ASÜ Üretim Odaklı Yeni Hedeflere İlerliyor

18 Yaşına Giren ASÜ Üretim Odaklı Yeni Hedeflere İlerliyor

MHP İL BAŞKANI KARATAŞ: "ÇANAKKALE ZAFERİ TÜRK MİLLETİNİN YENİDEN ...

Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray İl Başkanı Burhanettin KARATAŞ,...

"Tuğrul Karacaer ve İyi Parti Ekibi, 'Kapı Çal Gönül Al' Etkinliği...

"Tuğrul Karacaer ve İyi Parti Ekibi, 'Kapı Çal Gönül Al' Etkinliği...

AKSARAY’I ESKİŞEHİR GİBİ BİR İL YAPMAYA NİYETLİYİZ

“BELEDİYECİLİK VİZYON İŞİDİR”

SELÇUKLU KÜLLİYESİ’NDE SONA DOĞRU

SELÇUKLU KÜLLİYESİ’NDE SONA DOĞRU

BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER’İN 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKAL...

BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER’İN 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKAL...